Honda ohlásila svoje hlavné ťaháky na autosalóne Mondial Paris 2018

Štvrtok, 2018, septembra 27

Honda taktiež potvrdila špecifikácie automobilu CR-V Hybrid z hľadiska úspornosti a emisií

·         Debut novej Hondy CR-V Hybrid v Paríži, ktorej výroba je už pripravená

·         Elektrifikované SUV dosahuje spotrebu paliva 5,3 l/100km a

      emisie CO2 od 120 g/km

·         Prvá prezentácia obnoveného HR-V, plus jedinečný „umelecký automobil“ Civic Type R

·         Na výstave budú aj motocykle, motorové stroje a produkty pre motoristický šport

Honda ešte pred autosalónom Mondial Paris 2018 oznámila skladbu produktov, ktoré vystaví vo svojom stánku. Medzi vystavené automobily bude patriť nová Honda CR-V Hybrid, pre ktorú to bude znamenať debut európskych výrobných špecifikácií, obnovené a modernizované SUV HR-V a špeciálne upravený „umelecký automobil“ Civic Type R.

Prvé hybridné SUV od spoločnosti Honda v Európe

Ešte pred debutom nového automobilu CR-V Hybrid na európskom autosalóne potvrdila Honda jeho oficiálnu spotrebu paliva a hodnotu emisií CO2. Podľa kombinovaného cyklu revidovaného testu NEDC dosiahol benzínovo-elektrický model SUV s pohonom predných kolies a výkonom 184 koní (135 kW) hodnotu emisií CO2 vo výške 120 g/km a oficiálnu priemernú (kombinovanú) spotrebu paliva 5,3 l/100 km. Variant CR-V Hybrid s pohonom všetkých kolies má emisie CO2 vo výške 126 g/km a priemernú (kombinovanú) spotrebu paliva 5,5 l/100 km.

CR-V Hybrid je poháňaný jedinečnou technológiou i-MMD od spoločnosti Honda, ktorá inteligentne a automaticky prepína medzi tromi režimami jazdy – EV Drive, Hybrid Drive a Engine Drive a tak optimalizuje výkon a účinnosť.

Na autosalóne v Paríži bude mať debut automobil CR-V Hybrid, ktorý bude vybavený benzínovým motorom a ukáže niekoľko variant vrátane novej sedemsedadlovej verzie. Najnovšia evolúcia najobľúbenejšieho kompaktného SUV od spoločnosti Honda je vyvinutá ako doteraz najpraktickejšie, najpohodlnejšie a najprepracovanejšie CR-V.

Pokročilejšia a elegantnejšia HR-V

Obnovená a modernizovaná Honda HR-V bude mať svoj európsky debut v Paríži. HR-V 2019 sa vyznačuje zdokonaleným štýlom exteriéru, modernizáciou interiéru a množstvom pridaných pokročilých technológií.

Výraznejšia interpretácia grafiky „motívu krídla“ rodiny Honda stojí v čele dizajnových zmien a obsahuje nový, tmavý pochrómovaný panel s vysokým leskom nad prednou mriežkou. Novým štandardom vo všetkých modeloch sú svetlomety s projektorovými sklami a denné prevádzkové LED svetlá. HR-V 2019 sa od uvedenia na trh bude dodávať s 1,5-litrovým motorom i-VTEC, ale na jar budúceho roku sa výber rozšíri o športovejší 1,5-litrový VTEC TURBO alebo 1,6-litrový naftový motor i-DTEC.

Civic Type R „ArtCar Manga“

Honda v snahe o dosiahnutie skutočne na mieru prepracovaného vzhľadu Civicu Type R spolupracovala s japonskou dizajnérskou školou a akadémiou Human Academy Europe so sídlom vo Francúzsku a pred jej študentov postavila svoju výzvu. Súťaž bola zameraná na dizajny, ktoré vizualizovali „umelecký automobil“, inšpirovaný motívom Manga, pričom víťazný návrh sa mal použiť na celom automobile.

Táto pozoruhodná jednorazová objednávka sa na autosalóne v Paríži predstaví spolu s modelom Sport Plus hatchbacku Civic.

Oslava motoristického športu podľa Hondy

Na oslavu angažovanosti Hondy v motoristickom športe sa predstaví automobil Formuly 1 Scuderia Toro Rosso STR13, vybavený pohonnou jednotkou RA618H.

Ďalšia hviezda programu motoristického športu Hondy, NSX GT3, sa predstaví v novom, vyhradenom priestore autosalónu Mondial Paris. Pretekársky automobil GT3 sa predstaví spolu s cestným automobilom NSX 2018. Súťažná verzia GT3 sa zúčastňuje najkvalitnejších pretekov na troch kontinentoch v rámci programu Customer Racing Programme spoločnosti Honda. V júli 2018 sa meno NSX vrátilo na preteky Spa 24 Hours, 25 rokov po tom, čo tam naposledy súťažila predchádzajúca generácia tohto športového automobilu.

Skúsenosti spoločnosti Honda v oblasti pokročilých produktov sa prejavia aj v zostave jej automobilov v Paríži, ktorú doplnia exponáty z divízie motocyklov a motorových strojov.